Skip to content
php meetup
Offline

PHP Srbija Meetup #47

StartIt Centar Beograd

Novi PHP meetup – PHP Meetup #47 u StartIt Centaru Beograd, dođete ranije oko 17:30! Ne zaboravite da se prijavite na ovom linku.


Agenda:

18:00 Keširanje. Saveznik u High Performance borbiNikola Savić
18:45 Kako radi Bitkoin?Boško Pešić


Predavanja:

1.KupujemProdajem – Keširanje. Saveznik u High Performance borbi – Nikola Savić, CTO KupujemProdajem

KupujemProdajem opslužuje milione korisnika koji su, u proteklih 15 godina, postavili preko 140 miliona oglasa. Dnevno zabeležimo više od 800 hiljada poseta. U svakodnevnoj borbi za postizanje visokih performansi, dok brojke nastavljaju da rastu, jedan od glavnih saveznika nam je keširanje. Na ovom predavanju ćemo prezentovati kako se obezbeđuje High performance za ovako veliki i kompleksan sistem. Pričaćemo o iskustvu sa terena, šta nam je sve na raspolaganju, koje tehnike koristimo i kako to radimo.

Deo KupujemProdajem od prve linije koda. Piše kod i upravlja razvojem i održavanjem sistema, obezbeđujući da KupujemProdajem radi brzo i kvalitetno. Izdržava velike težine kako u teretani tako i u kodu.


2. Kako radi Bitkoin? – Boško Pešić

Kako nastaju novi Bitkoini? Kako funkcionišu transakcije i šta je to blokčejn? Šta je to rudarenje i koje ga povratne sprege kontrolišu? Kako nodovi omogućuju decentralizaciju, čuvaju privatnost i glasaju o izmenama Bitkoina? Ovo predavanje istražuje ta, i druga pitanja.

Java, PHP, Unity developer sa 17 godina iskustva. U radno vreme razvija mikroservisnu aplikaciju sa preko milion korisnika. U slobodno vreme pravi mobilne igrice i istražuje crypto.


Budi aktivan deo zajednice

Ključna stvar svake zajednice je medjusobna podrška i deljenje znanja sa kolegama, uz koje napreduju i oni koji pričaju i oni koji slušaju. PHP zajednica moze da se pohvali da ima jednu od najjačih programerskih zajednica u zemlji. Ukoliko želiš da pričaš na PHP meetup-u dovoljno je da se prijaviš na mail meetup@phpsrbija.rs i mi ćemo te kontaktirati.

Takođe na isti mejl možete da nam pišete ukoliko vas zanima da nam pomognete kao sponzor.