Skip to content
wpapa 22023
Online

WPAPA meetup 2 / 2023

Drugi ovogodišnji meetup apatinske ekipe će se desiti u sredu 19. aprila od 18 – 20h. Online je događaj i pri obaveznoj registraciji ćete dobiti link za zoom. Ovde se možete prijaviti.

Predavači:

Anđelka Ducić

Full stack Digital Marketer sa iskustvom od skoro 15 godina, sa partnerom vodi WordPress/digital marketing agenciju vec sedam godina, Google certified, predavac, konsultant, edukator i humanista.


Lovro Hrust

Oduvijek sam koketirao s programiranjem, od početaka još u osnovnoj školi na C64, a nastavio na PC-u, također i tijekom i nakon studija fizike (meteorologija). Nakon studija odlučujem se baviti profesijom koju sam završio i dugo vremena radim u zaštiti okoliša kao specijalist za modeliranja i mjerenja zraka i buke. Od 2015., sve se intenzivnije vraćam programiranju, uglavnom WordPressu i webu, osnivam svoj obrt 2019. godine i od 2020 se posvećujem samo tome. U opseg znanja i pružanja usluga ulazi i React i odnedavno Vue. Autor sam velikog broja komercijalnih projekata, više od desetak pluginova od kojih su dva i u repozitoriju wordpress.org, a također i suradnik u razvoju WordPressa, koliko mi slobodno vrijeme kojeg nikad nemam dozvoljava. Nekim čudom, kad se otvori paralelni svemir i stvori mi još malo vremena iz druge dimenzije odgovaram na pitanja, uglavnom u vezi blok editora na https://wordpress.stackexchange.com/

Radosti i patnje blok tema

Ovo „predavanje“ nije zamišljeno strogo kao predavanje, već više kao diskusija. Ispričat ću kako me je put nanio u svijet izrade custom tema, a u jednom trenutku sam, više onako neočekivano, igrom sudbine skrenuo na trnovit put izrade blok tema s nativnim blokovima (bez ACF). Kako tamo gdje ima trnja ima i ruža, ne mogu reći da je taj put bez nagrade, a da li se isplatilo, ostaje da se vidi. Predstavit ću način izrade teme s blokovima (Gutenberg) iz dizajnerskog predloška (danas najčešće Figma), classic teme s blokovima, moderna tema s blokovima (uključuje theme.json) i tako zvana „site editing“ (prije „full site editing“) tema s blokovima. Kako će se stvari dalje razvijati – ovisi o diskusiji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *