Skip to content
it komuna web dizajn radionica
Online

Web design radionica (by Sloba)

Slobodan Mirić

IT komuna najavljuje jedan intetesantan događaj u vidu jedne maratonske radionice. Sama komuna je i nastala sa idejom da doprinosi i pored letnje škole blogovanja evo novog događaja – Web design radionica – četvoročasovni pravi maraton.

Polovina radionice će biti prebacivanje dizana iz Figme u kod i koristićemo HTML i CSS (SASS) dok će drugi deo radionice biti namenjen prebacivanje tog istog dizajna u WordPress sajt i korstićemo Themify bilder u tu svrhu.

Prvi projekat radićemo na lokalnom računaru i podići na server na „pravi hostintg“ kada završimo, dok ćemo drugi projekat tj isti ali u drugoj tehnologiji odmah raditi na hostingu, tj ja ću raditi da vam pokažem, a vi ćete raditi na lokalnom računaru i koristiti Local WP kao zamenu za pravi server. Tako da pored rada u lokalu upoznaćemo se i sa hosting okruženjem. Ovo nam je omogućila po meni najbolja hosting kompanija na našim prostorima Contrateam. I ovom prilikom se zahvaljujem „predobrom“ Duletu Filoferoviću koji je uvek tu kada zatreba.

„Izvođač radova“ je Slobodan Mirić između ostalog idejni tvorac i ove platforme (koji i piše ove redove, smeh) znate kako mora ona koji „huška“ da ide u prve redove, tako da sam sa vama 4 sata i potrudiću se da vam bude jako dobro.

Šta je potrebno za radionicu

Neko ozvežavajuće piće, ko voli može i grickalice, šalu na stranu treba vam internet i računar, sve ostalo je do mene i vas, dobra energija i to je to. Da ispratimo dizajn i iskodiramo ga i „igradimo“ pomoću temify bildera. Radionica je predviđena za maksimalnih 100 učesnika, radićemo preko zoom aplikacije, da možemo da razgovaramo i da ne budete samo nemi posmatrači već da imamo interakciju i „živi kontakt“ da možete da postavite pitanja. Prijavljeni će na email dobiti materijal koji ćemo koristiti kao i poziv za zoom.

Vidimo se na radionici 🙂 Prijavite se na ovom linku.

1 Comment

  1. Mirko
    23. septembra 2022. @ 15:12

    Samo tako Slobo!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *