Skip to content
it komuna meetup wrsac
Offline

Septembarski WordPress Wršac meetup

Salon kod Porte, Vršac

Živa MIlošević i Aleksandar Pasku su žive legende domaće WordPress scene. Organizatori fenomanalnih meetupa već više od 5 godina, ko se ikada bavio organizacijom zna šta znači održati kontinuitet od 5 godina, svaka čast da trajete još dugo opšte narodnu korist i sreću 🙂 Septembarski meetup je za par dana ispod imate originalni tekst, a evo i vizuala ispod.

Dobrodošli na vršački WordPress Meetup! Septembarsko druženje održaće se u prelepom Salonu kod Porte.
Na ovomesečnom druženju pružamo vam priliku da čujete priču fantastičnog momka, koje je svoje slepilo iskoristio kao pokretačku snagu i danas postao trener javnog nastupa. Takođe, ni teme iz IT-ja ovog puta nećemo izostaviti. Prvo predavanje obuhvatiće pristupačnost sajtova slepim osobama, dok će drugo predavanje obuhvatiti probleme i rešenja vezana za WooComerce prodavnice.
Lazar Bulatović je prvi i jedini slepi trener javnog nastupa na svetu. On pomaže preduzetnicima da postanu samouvereni govornici i iskoriste veštine javnog nastupa za napredak svojih biznisa. Takodje pruža konsultantske usluge testiranja pristupačnosti web sajtova i softvera.
Lazar je svoje slepilo, umesto kao otežavajuću okolnost, iskoristio kao pokretačku snagu na putu ka uspehu. Zbog teškoća da pronađe dobar posao, odlučio je da pokrene svoj biznis. Da bi držao korak sa tehnologijama, on je napredni korisnik čitača ekrana i drugih asistivnih tehnologija za slepe.
Redovno izlaže o pristupačnosti i drugim temama, a nedavno je osvojio drugo mesto na međunarodnom takmičenju u govorništvu. Pored srpskog i engleskog, Lazar govori nemački i ruski jezik.
Neretko se dešava da dizajneri i veb-developeri zanemaruju pristupačnost sajtova slepim osobama. Ova grupa korisnika nekada ne može da izvrši osnovne operacije na sajtu kao što su štikliranje check box-a, ili odabir stavke iz padajućeg menija. Lazar će nam, kroz praktične primere, otkriti kako bitan uticaj mogu imati neke naizgled beznačajne developera i dizajnera na korisničko iskustvo slepih. Predavanje će pokriti i osnovne accesibility standarde koje je neophodno ispuniti prilikom kodiranja i razvoja sajtova.
Andrija Radojev je programer, osnivač višestruko nagrađivanog game dev studija Thunder Strike. Osim pravljenja video igara, bavi se i informacionim sistemima i izradi, optimizaciji i održavanju eCommerce sajtova i blogova. Trenutno je zaposlen kao senior expert u GoDaddy WordPress Premium Support timu.
Andrija se već godinama svakodnevno susreće sa tehničkim problemima sajtova i pronalazi rešenja za njih. Njegovo predavanje bavi se specifičnim problemima WooCommerce prodavnica. Poseban akcenat daće na funcionisanje sistema za plaćanje i probleme prilikom proseca plaćanja. Saznaćemo kako ovo funkcioniše u praksi, zašto se specifični problemi dešavaju i kako da dođemo do optimalnih rešenja.
Meetup je zakazan za petak, 23. septembar, u 19 časova u Tački susretanja, Zmaj Jovina 16. Prisustvo predavanjima je besplatno, ali je broj mesta ograničen pa vas molimo da se prijavite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *