Skip to content
wpkg
Offline

kragujevac WordPress meetup 1/2023

Biznis Inovacioni Centar - Trg Topolivaca 4 · Kragujevac

WordPress Srbija po prvi put ove godine u Kragujevcu. Miodrag Veljović, Slobodan Mirić i Igor Hrček će se predstaviti sledećim temama:

1. Optimizacija medija za veb sajt
2. Alati savremenog Vordpres dizajnera
3. Transformacija najvećeg IT medija u regionu – od ideje do realizacije (benchmark.rs)

Miodrag Veljović je kontroverzni biznismen, ili kako se to danas zove “frilenser”, full-time WordPresso-vac, sertifikovani Codeable ekspert, aktivni član Mense Srbije, civilni pilot helikoptera i bivši vojni pilot. Cikličnu palicu helikoptera zamenio je tastaturom, mišem i grafičkom tablom. Kada je čuo da velike kompanije primenjuju četvorodnevnu radnu nedelju, uspeo je da na sebi primeni osmodnevnu radnu nedelju i odlično mu ide. Zbog toga uspešno izgleda duplo stariji i upola ozbiljan.

Na predstojećem okupljanju, pored uvodne reči, dotaći će se popularne teme optimizacije medijskih fajlova za upotrebu na sajtovima i objasniti prednosti korišćenja optimizovanih fajlova. Podeliće popularne alate koje i sam koristi i prikazati na primerima jednostavnost i prednosti optimizacije na WordPress sajtu.

Slobodan Mirić – fullstack developer iz Novog Sada, ali i posle četvt veka odsustva iz svoje dunavske oaze, apatinac u srcu i duši. Najviše voli muziku i programiranje. Domaćin je apatinskih WordPress okupljanja, bavi ze izradom veb sajtova i aplikacija kao i edukacijom – veb-dizajn i programiranje u svojoj maloj Websites Workshop radionici. Piše (i snima) svoj dnevnik – Dnevnik jednog programera.

Prikazaće alatke koje koristi svakodnevno u izradi WordPress sajtova, kao i neke projekte i način kako su urađeni…

Igor Hrček je Softverski i infra inženjer sa više od 15 godina iskustva. Zaljubljenik u tehniku, kafu i automobile. CTO Mint Hostinga i MailerLite SRE.

Igor će da iskoristi priliku i predstaviti svoj skoriji projekat. U pitanju je verovatno jedna od „najvećih“ WoprdPress instalacija na Balkanu po pitanju broja članaka – 104,000 objavljenih članaka do sad. Od Igora ćemo čuti kako se pristupa tako velikom projektu, kako se radi istraživanje, vrši procena, na šta se obraća posebna pažnja, da li je optimizacija za mobilne uređaje bitna i šta su naredni koraci u razvoju i održavanju jednog takvog portala.

Predavanja će se održati 9. marta sa početkom u 18 časova u Biznis inovacionom centru Kragujevca. Vidimo se!

Prijava na linku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *