Skip to content
2
Online

Kako do freelance posla i da li je freelance za svakoga?

YOUTUBE

Freelancing je uvek topla i interesantna tema. Lepo je sam upravljati svojim vremenom, svi pre svega volimo fleksibilnost. Dovoljno je da imamo internet i možemo da odaberemo bilo koji pin na mapi i uživamo u životu. A da li je to stvarno tako, tj za koga i šta je potrebno da bi se to ostvarilo.

Da li je dovoljno samo imati veštine koje nam omogućuju freelance zaradu ili je potrebno posedovati i druge poslovne veštine, zatim veštine pregovaranja.

Ono što je sigurno je da na primer možete da birate klijente, da vi kreirate uslove rade, da birate ono u čemu ste najbolji, sama radna fleksibilnost je u mnogome veća nego u sistemima gde izvršavate zadatke koje firma pred vas stavlja.

Da se razumemo – mi smo neutralni kao organizatori ne zagovramo ni jedan način rada. To je na svakom od nas, zapravo hoćemo da damo odgovore na pitanja i zato smo pozvali relevantne goste da popričamo o tome.


Prijava na dnu stranice – Pre toga upoznajte naše paneliste.


Panelisti (predavači)


Milana Cap

Milana Cap je WordPress inženjer u XWP, predstavnik zvaničnog WordPressovog tima Dokumentacije, vodila dokumentaciju za WordPress 5.8, 5.9, 6.0, 6.1 i 6.2.

Učestvovala u organizaciji nekih od najvećih WordPress konferencija, WordCamp Europe 2018 i 2019, sa fokusom na Dane saradnika (Contributor Day). Samohrana majka, lako podmitljiva crnom čokoladom i ozbiljnim komadom slanine.

Linkedin profil


Janko Glavonjić

Freelance copywriter od 2010, uplovio u mentorske vode pre nekoliko godina. Ko-osnivač najbolje srpske FB grupe posvećene Upworku i frilensingu uopšte – Upwork Srbija 2.0. U poslednjih nekoliko meseci testira mogućnosti i granice primene AI alata.

Linkedin profil


Nebojša Savičić

Nebojša je svoju frilens karijeru započeo 2015. godine samouk, kao Video Editor, na Upwork-u. Posle godinu dana je savladao motion design i narednih 5 godina je radio za razne strane klijente. 2020. godine je zapoceo rad na svom startapu, na kom sada radi full time zajedno sa timom od 6 ljudi.

Linkedin profil


Andrijana Cojić

Na papiru Diplomirani menadžer u turizmu, a u duši kreativac i zaljubljenik u društvene mreže.
Andrijanina ljubav prema turizmu našla je malo drugačiji put. Kreiranjem svog ličnog bloga, građenjem zajednice na Instagramu, kao i deljenjem priča sa putovanja upuštala se, korak po korak, u digitalni marketing. Tako je pre dve godine započela svoju frilens karijeru, uz Nebojšinu veliku podršku i sa voljom i željom da napreduje, i putovanja učini svojim poslom! Vodila je pretežno društvene mreže za smeštajne objekte i online biznise koji se bave promocijom putovanja.

Na našem druženju, Andrijana će pričati o svom frilens putu i uz to će spomenuti i koje sve to benefite ima ako volite putovanja i zvuči vam zanimljivo da, kad god poželite, otputujete negde na mesec, dva.. 🙂

Linkedin profil


Miodrag Veljović

Miodrag Veljović je kontroverzni biznismen, ili kako se to danas zove “frilenser”, full-time WordPress-ovac, sertifikovani Codeable ekspert, aktivni član Mense Srbije, civilni pilot helikoptera i bivši vojni pilot. Cikličnu palicu helikoptera zamenio je tastaturom, mišem i grafičkom tablom. Kada je čuo da velike kompanije primenjuju četvorodnevnu radnu nedelju, uspeo je da na sebi primeni osmodnevnu radnu nedelju i odlično mu ide. Zbog toga uspešno izgleda duplo stariji i upola ozbiljan.

Linkedin profil


Ivijan Stefan Stipić

Ivijan-Stefan Stipić je iskusan programer sa 19 godina iskustva. Karijeru je započeo kao frilenser, iz hobija, da bi kasnije postao profesionalac. Njegova specijalnost je razvoj internet aplikacija i sajtova, sigurnosnih API sistema i geo marketinga. U slobodno vreme se bavi edukacijom i pisanjem autorskih tekstova za mlade. Trenutno vodi marketing agenciju „Infinitum Form“ i obavlja funkciju izvršnog direktora „Centra za sigurniji internet Republike Srbije“.

Linkedin profil


Domaćin događaja


Slobodan Mirić – IT komuna

Vaš domaćin kao i na prethodnim konferncijama koje je organizovao Websites Workshop, zatim domaćih apatinskih WordPress meetupa kao i prvog WordCamp-a u Apatinu 27. i 28. maja.

Pored web programiranja i edukacije na tom polju, Sloba je zaljubljenik u dobru muziku, radio, podcast, knjige.

Kako on voli da kaže živi u prostoru kulture i umetnosti. Pored tekstova za posao piše svoj blog “Dnevnik jednog programera”. Voli da snima i piše u slobodno vreme i daje zajednici, zato je i napravio i IT komunu.

Linkedin profil


Prijavite se i dobijate sve informacije na vreme, za sada slobodno rezervišite 29. mart od 18 do 20h u google kalendaru! Ovom prilikom pokrećemo i Youtube kanal, slobodno se pretplatite za početak i tako podržite rad IT komune. Uskoro novi događaji i drugi edukativni sadržaji, totorijali, paneli, konferencije, meetupi 🙂

Prijava

Podsetićemo vas dan ranije na događaj 🙂

1 Comment

  1. Aleksandar Ristić
    22. mart 2023. @ 18:10

    Željno iščekujem događaj

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *