Skip to content
it komuna kako da pokrenem podcast
Offline

Kako da pokrenem podkast i šta treba da znam o novinarskom preduzetništvu?

Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad

Udruženje novinara Srbije (UNS) zajedno sa svojim ogrankom Društvom novinara Vojvodine organizuje dvodnevnu besplatnu radionicuKako da pokrenem podkast i šta treba da znam o novinarskom preduzetništvu?„. Poziv pre svega važi za novinare i medijske radnike, posebno mlade novinare, studente novinarstva i frilensere. Prijavite se na obuku koja se dešava 24. i 25. oktobra u Novom Sadu.

Prvog dana sa polaznicima će raditi Vladimir Radinović i obraditi teme: pokretanje podkasata – od ideje do realizacije, distribucija i građenje zajednice, marketing i monetizacija.

Drugog dana moćićete čuti iskustvo novinarke – preduzetnice Miljane Nešković koja će govoriti na temu osmišljavanja autorskog podkasta, odabiru tematike, pripremi za razgovor, odabiru sagovornika, vođenju razgovora, kao i poslovnim mogućnostima.

Prijave sa kraćom biografijom i kontakt telefonom i imejlom treba poslati na imejl uns.dnv@gmail.com do 21. oktobra.

Miljana Nešković je autorka podkasta „Snaga uma“ na Nova.rs koji se emituje od 2020. godine. U tematskom središtu podkasta je mentalna snaga, tako da podkast obuhvata različite lične ili akademske lekcije gostiju o stvarima koje nam suštinski utiču na kvalitet života, misli, odluke i odnose s drugima. Novinarka je sa više od petnaest godina staža u medijima. Karijeru je počela na TV Metropolis, radila je na RTS-u, a novinarski se izgradila baveći se društvenim fenomenima i kulturom u štampanim medijima među kojima su Nedeljnik, NIN, Plejboj, Original… U jesen 2020. godine dolazi na Nova.rs kao kolumnistkinja i pokreće podkast „Snaga uma“ koji je u međuvremenu izrodio brojne ekskluzivne razgovore.

Vladimir Radinović ima više od 15 godina iskustva u digitalnim medijima sa fokusom na radijske formate i medije zajednice. Osnivač je platforme podcast.rs najvećeg regionalnog distributera podkasta kao i prve lokalne produkcijske kuće koja se specijalizovala za ovaj medijski format. Član je upravnog odbora Evropskog foruma medija zajednice (CMFE.eu). Sarađivao je sa mnogim medijskim kućama kao što su Gimlet, NPR, Radio Slobodna Evropa, Dojče Vele…

Broj mesta je ograničen.

Predavanja su prostorijama „OPENSABulevar Drespota Stefana 5 i trajaće oba dana od 10 do 17 časova.

UNS seminar organizuje u okviru projekta sa Evropskom federacijom novinara koji, između ostalog, za cilj ima usavršavanje novinara i medijskih radnika kako bi bili konkurentniji na medijskom tržištu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *