Skip to content
it komuna meetup
Offline

IT komuna meetup u dva grada u jednom danu

Arka Liberland Apatin - Dunavska obala BB, Apatin i Čitaonička 3 Sombor

Evo nešto malo drugačije – u jednom danu Meetup (okupljanje u 2 vojvođanska grada). Meetup je događaj koji okuplja ljude sa sličnim ili istim interesovanjima, profesijama ali i  hobijima. Meetup je najbolja prilika da se ljudi koji dele zajedničke interese sastanu i povežu uživo.

Ovo je prvi offline meetup u organizaciji IT komune zajedno sa domaćinima Eko selom / izletištem ARKA Liberland – turističkim utočištem koje nudi širok spektar aktivnosti i vrhunsku uslugu. Prvi apatinski WordCamp (WordPress konferencija) desio se baš ovde. WordCamp je okupio preko 160 ljubitelja pre svega WordPressa ali i veb dizajna, programiranja, marketinga tj cele plejade interesovanja vezanim za IT i kreativnu industriju. Kako je bilo na WordCampu možete pogledati ovde.

Kako nam je bilo lepo na WordCampu, odlučili smo da idemo dalje i kao IT komuna organizujemo jedan super događaj zajedno sa našim domaćinima čiji resurs je pravi biser kako za razne aktivnosti u prirodi tako i za spoj prirode i tehnologije. Ovo je ujedno i prvi offline meetup od strane IT komune, pravili smo Webcamp gde smo na jednoj vikendici na Fruškoj Gori pravili jedan web site na 2 načina, prvo kodirali frontend, a posle isti dizajn pravili u WordPressu. Ja kao pisac ovog teksta i organizator raznih događaja i kroz Websites Workshop konferencije stalno sam tražio neke forme koje imaju dozu inovativnosti. Pre 3 – 4 godine sam kroz Webcon i organizovao prve online koderske (ne unapred nasnimljene) radionice, a potom i kurseve jer sam volim da na određene načine dođem do šire publike koja nije geografski ograničena. Ali sa druge strane volim i druženja uživo i stoga predstavljamo nešto novo interesantno i drugačije…..

Nešto sasvim novo 2 u 1 meetup – Apatin + Sombor

Kako život ne bi bio dosadan i ravna linija, evo nešto na čega niste navikli. Meetupa na 2 lokacije – 2 grada u istom danu. A da meetupa ne bi bio samo dolazak i priča na određenu temu odlučili smo se na veoma konstruktivan i kreativan događaj.

Za početak ćemo da objavimo agendu pa ćemo dodatno pojasniti 🙂


9:00h dolazak, kafica i doručak


10:00 – 13:00h Radionica – Početak izrade portala Danube4U u WordPress platformi.


13:00h Ručak


14:00 – 19:00 drugi deo Radionice i rada na portalu Danube4U i upliv u marketinške aktivnosti i alate koji će promovisati platformu


20:00h Liberland organizuje večeru na Somborskom kotliću


Više o projektu Danube4U

  •  Somborske niti – udruženje građana je nosioc ovog projekta, zato što želimo konkretne kreativne proizvode. LIberland kao svetski fenomen a i  najjači brend u okolini koji nudi pomoć u ovoj akciji i opštine koje pokrivaju Bačko Podunavlje. Cilj je pomoć razvoju svojim gradovima Apatin, Sombor i Odžaci…ali držimo i otvorena vrata za prekograničnu saradnju (Osijek, Mohač) / a sve to podržava i pomaže IT komuna kao zajednica koja okuplja kreativce koji su raspoloženi za pomoć i akciju.
  • Zato na MeetUp pozivamo i marketing stručnjake, i iskusne preduzetnike, i sales managere, i dizajnere, i programere, i fotografe / da svi pomognu u svom domenu… .
  • Portal Danube4U neće biti završen tog dana, ali će biti udareni temelji, biće urađen poslovni plan, osnovni dizajn, SWOT analiza, misija, poslovna strategija…
  • Ovaj višejezički Portal (engleski pre svega) služi za prodaju suvenira, rukotvorina, proizvoda starih zanata, digitalnih proizvoda kreativne industrije, autohtone hrane i pića, i isključivo za promociju turističkih sadržaja našeg kraja (nautika, jahanje konja, biciklističkih ruta, plaža, avanturističkih programa, coworking i coliving prostora…). Ima svoju NEWS sekciju gde se objavljuju putopisi, zanimljive analize i utisci turista.
  • Planiramo da u buduće u sledećoj fazi napravimo MOBILNU APLIKACIJU za “turističku komunikaciju”… kad neki turista dođe u Srbiju, on prvo kupi turističku karticu za internet i telefoniranje, ALI uz to dobija i našu jako korisnu android aplikaciju za lakše snalaženje u okruženju sa preporukama gde i šta posetiti i probati, iskusiti…..

Pozivamo vas da nam se priključite i uz druženje i rad stvoramo nove dobre stvari! PRIJAVA JE OBAVEZNA NA OVOM LINKU.