Skip to content
dafed 63
Mixed

Dafed #63

Amfiteatar centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu

O Dafedu ne treba trošiti reči ali još jednom to je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja za IT zajednicu.
DaFED je najveći design & tech događaj koji je nastao u Novom Sadu davne 2012. godine. Ideja je spajanje ljude iz sveta dizajna, developmenta i ostalih IT oblasti. Jednom mesečno se dešava, a ulaz  je besplatan. DaFED meetup strutkura je takva da se sastoji od 1-2 predavanja domaćih i stranih stručnjaka, a nakon predavanja sledi DaFTER – networking uz kraft pivo i zakusku.

Junski DaFED  teme: AI, veb dizajn i brža izrada sajtova! Nema smisla propustiti!  Prijava je obavezna na ovom linku.


Predavači


Milan Milićev

Nekadašnji član Elementor tima, a danas preduzetnik i predavač, podeliće sa nama praktične savete kako značajno skratiti vreme izrade veb sajta, ne ugrožavajući kvalitet.

Tema predavanja: 10 praktičnih saveta kako da 10x ubrzaš izradu veb sajta

Izrada veb sajta ume da bude dug proces, a svaki proces može da se unapredi. Istražićemo načine kako možemo da podignemo nivo naše usluge, kako da pružimo klijentu bolje iskustvo u radu sa nama, kako da znatno skratimo vreme izrade veb sajta, bez ugrožavanja kvaliteta koji pružamo. Tokom ovog predavanja imaćete priliku da čujete konkretne savete, bilo da ste tek na početku veb dizajn karijere ili imate već godine iskustva u veb dizajnu.

Rino De Boer

UX dizajner i YouTuber sa 175k pretplatnika, govoriće o sve naprednijoj ulozi veštačke inteligencije u generisanju vizuelnih elemenata i kako mi, kao dizajneri, da se prilagodimo.

Tema pradavanja: AI is going to be better at design than you, so how do you adapt?

Sviđalo vam se to ili ne, AI postaje prilično dobar u generisanju vizuelnih elemenata. A ovo je samo početak. Uskoro će AI generisati kompletne veb stranice u WordPressu. Pa kako da se prilagodimo kao dizajneri? Kako da ubedimo programere da smo im i dalje potrebni kada mogu da generišu dizajn jednim klikom? Treba da razgovaramo.